Dependența de jocuri de noroc și efectele sale comportamentale
Dependența de jocuri de noroc este o tulburare gravă de sănătate mintală, care poate fi identificată în două moduri: o persoană fie a) pariază continuu pe lucruri folosind bani sau obiecte care dețin valoare, chiar dacă apar consecințe negative ca urmare, fie, b) nu poate opri jocurile de noroc. chiar dacă l-au dorit.
Persoanele care suferă de dependența de jocuri de noroc manifestă adesea un impuls puternic de a paria pe o gamă largă de medii de jocuri de noroc – de la jocuri sportive la poker, la alegerea numerelor de loterie și aruncarea zarurilor. Și, deși prietenii și membrii familiei jucătorilor compulsivi nu văd simptomele fizic, așa cum fac adesea cu alcoolicii sau consumatorii de droguri, consecințele dependenței de jocuri de noroc au implicații grave asupra vieții lor, precum și asupra vieții prietenilor și familiilor lor. A nu-și da seama de gravitatea sau a o lua prea ușor poate fi devastatoare pentru jucătorul dependent de noroc pe termen lung. Jucătorii de noroc pot ajunge la un punct de a pierde literalmente totul, de la mașini, la case, la afaceri și chiar respectul celor la care țin.
Este binecunoscut faptul că Florida este renumită pentru faptul că oferă „punctul fierbinte” pentru jucătorii din întreaga lume, precum și pentru rezidenții săi. Dar câți jucători se confruntă cu probleme financiare? Un sondaj recent realizat de Consiliul Florida privind jocurile de noroc compulsive a aruncat lumină asupra jocului de cărți, raportând că 70% dintre acești oameni au avut probleme în a-și plăti facturile. Dar iată partea cea mai proastă, despre care se știe că este un efect secundar al jocurilor de noroc excesive – 1 din 3 dintre acești jucători de cărți au recunoscut că a participat la activități ilicite pentru a-și finanța jocurile de noroc. Jocul de cărți nu este atât de inofensiv pe cât credeam; activitatea criminală este încă un motiv de îngrijorare.
Dependenții de jocuri de noroc nu sunt întotdeauna evidenți cu privire la situația lor; uneori nici ei nu-și dau seama.
Ei nu se opresc asupra a ceea ce a fost pierdut ca urmare a activităților și comportamentelor lor distructive. În schimb, jucătorii compulsivi se concentrează doar pe câștiguri sau pe presupusul aspect investițional al jocurilor pe care le joacă. Și spre deosebire de dependența de droguri sau alcool, o persoană dependentă de jocuri de noroc nu va prezenta simptome precum oboseală puternică, boală, pierderea energiei sau amețeli; în schimb, alți factori sunt evidenti, cum ar fi căderea în probleme financiare profunde, pierderea timpului de calitate cu cei pe care îi iubesc și creșterea șanselor de a intra în dependență de droguri sau alcool.
Este greu de stabilit cine are o problemă cu jocurile de noroc și cine nu. Unde este pragul dintre jucătorii sociali și jucătorii abuzivi? Există steaguri roșii? Raspunsul este da. Jucătorii patologici prezintă adesea unul sau mai multe dintre următoarele semne: neglijență la întâlnirile de familie, acționează asupra unui comportament criminal pentru a obține mai multe lucruri pe care să parieze, preferă să parieze decât să iasă cu prietenii, vorbesc excesiv despre jocuri de noroc și câștigarea banilor, folosiți droguri sau alcool pentru a le distrage atenția de la a-și dori să joace mai mult, deveniți iritați când nu pariați, neglijați responsabilitățile vitale pentru timpul jocului de noroc și mințiți familia și prietenii despre ieșirea la jocuri de noroc. O combinație a acestor semne ar trebui să fie un steag roșu atunci când se identifică un jucător de noroc compulsiv. Dar amintiți-vă, niciunul dintre aceste semne nu menționează de câte ori o persoană pariază într-o perioadă de timp. Nu este vorba despre „cantitate”. O persoană poate juca de noroc în fiecare zi și s-ar putea să nu-i afecteze viața. De asemenea, dependența de jocuri de noroc nu este OK dacă ești bogat; jucătorii bogați pot avea în continuare probleme precum neglijarea celor dragi și alte responsabilități vitale.