Probleme de jocuri de noroc online

Progresele în tehnologia în bandă largă și fără fir au făcut ca lumea să se unească mai aproape ca niciodată.

Acum, practic, totul este posibil pe net-shopping, încheierea de oferte de afaceri, rețelele sociale și chiar jocurile de noroc, distracția mereu preferată a bărbaților. Jocurile de noroc online au apărut pentru prima dată la începutul anilor 1990 și au devenit un succes instantaneu, cu aproximativ 3000 de site-uri online pe net astăzi. A radicalizat total industria jocurilor de noroc și a văzut utilizatori din toate categoriile de vârstă. Cu toate acestea, la fel ca și versiunea de teren, chiar și jocurile de noroc pe internet sunt pline de probleme. Problema dependenței predomină și în lumea online.

Ce este jocurile de noroc problematice?

Jocurile de noroc cu probleme sunt o tulburare de control al impulsurilor care duce la perturbări majore în toate domeniile vieții: psihologic, social, vocațional sau fizic. Include, de asemenea, stadiul jocului de noroc „patologic” sau „compulsiv”. Jocurile de noroc problematice se caracterizează printr-o preocupare crescândă pentru jocurile de noroc. Au dorința de a paria mai des și de a deveni neliniștiți sau iritabili, dacă cineva încearcă să se oprească. Ei sunt de obicei conștienți de problemele în creștere, grave și negative, dar să nu parieze devine cel mai dificil lucru pentru ei.

Jocurile de noroc online problematice sunt o manifestare a problemelor menționate mai sus. Însă un studiu a arătat că oamenii care se deda la jocuri de noroc online au probleme de dependență mai grave decât cei care folosesc loterie sau joacă la aparate de slot. Problemele legate de jocurile de noroc online sunt în creștere din cauza creșterii explozive a internetului.

Cauzele care duc la jocurile de noroc pe internet

o Confidențialitatea și natura anonimă a spațiului de internet a determinat oamenii să se apuce de jocuri de noroc fără nicio ezitare.

o Accesibilitatea ușoară a jocurilor online pe internet a făcut ca oamenii să petreacă mai mult timp jocurilor de noroc.

o Cei care lucrează pe internet de cele mai multe ori pot beneficia cu ușurință de jocuri online. Acest lucru duce treptat la dependență.